Известие

Collapse
No announcement yet.

Имам нужда от мнения и съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Имам нужда от мнения и съвет

Наложи ми се наскоро да боядисвам калник на колата ми и майсторът взел, че погледнал как е маслото...Обади ми се и ми каза , че няма да ми я даде, ако не смени маслото, защото миришело на бензин и било двойно повече...(като количество)
    В интерес на истината колата напоследък, като че ли губи мощност, а да не говорим при запалване каква мъка е-гасне, при потегляне-придърпва-така докато загрее. Но от толкова много майстори...всеки казва, каквото му дойде на ума, а пък нали съм и жена...най-общо това, което чувах не беше много конкретизирано, а пък и не ми даваше сигнал за сериозен проблем.
    Сега не смея да карам колата, защото след 10-ина километра каране-от бояджията до нас, маслото е на около 3-4мм над горната черта и мирише на бензин, а майсторът твърди , че е сипал на 2-3 мм под горната точка...аз нито имам компетентен автомонтьор, към когото да се обърна поне да ми каже колко страшен е проблема и каква сума трябва да поготвя (да не говорим за това колко много и различни мнения изслушах до сега-едно от друго по-страшни) , нито пък аз самата разбирам нещо...и единственото , което ме осени като идея е да потърся помощ от форума.
    Очаквам вашите отговори и ви благодаря от сърце!!
    Алфа Ромео 145 1.4 - бензин, април'96г.;
    Двигател: Боксер

добре дошла във форума колежке
    а по темата прочети тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4073 мисля, че проблема ти е аналогичен, успех
    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

ако си за основен ремонт на двигателя, Киро Алфата е специалист по боксерите - тел. 0889 889047

на колегата Владко (ББРЦ) за 1.7 16в боксер му беше взел 700лв за основен ремонт, като той си се занимава с всичко
      и става за една седмица - до 10тина дни

мисля че това трябва да е твоя човек и твойто решение
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
        Първоначално публикувано от valjo
        ...
        работата може и да не е за основен ремонт, стига си плашил момичето
        ок може, но може и да е, а тоз е маниак на тема боксери, и квото и да е, той ще я посъветва и ше помогне !

поне аз така мисля

Comment

Жената е объркана. Стига спамили съвсем ще се притесни за колата! Кажете точно при кой къде да ходи или най-добре да и пратите на лично съобщение телефон на човека.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Венци е прав но според мен проблема на колата не е механичен а по скоро е от зверски богата смес и не добро изгаряне се къпе в бензин и от там в маслото Така че колежке кажи колко ти харчи колата за да предценим дали си за диагностика или за ремонт на мотора
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

трудно ми е да преценя в тая поледица и задръстванията...като , че ли повече, но не фрапиращо-карам в доста пикови часове, а извънградско отдавна не съм карала. Все пак, да речем...около 12/100 ??(в другите сезони разходът е около 10-10,5)
              А на диагностика беше през октомври-казаха ми че всичко е наред,но...не ми дадоха разпечатка на данните

Comment

тука има няколко пункта който си противоречат

1-во ако колата има 2-но повече масло би следвало в мотора да има между 8 и 10 литра масло , при което ако изобщо превърти на стартер и запали, меко казано ще си ...
                2-ро твойта преценка и тази на майстора за 2-3 мм съм сигурен, че се различават много

не казвам, че проблема е маловажен
                но причините за това може да бъдат много
                за това най-добре е да отидеш да ти прегледат колата там където имаш доверие, като споециално обърнеш внимание на проблема си

Comment

нямам сервиз, нито човек, на когото да имам доверие (изпълнявам ролята на "голямата риба" ), именно затова се обърнах към форума.
                  П.С. на мен самата ми изглеждаше странно че е възможно в двигател, който по инструкции работи с 4л масло да се поберат 10-ина л някаква странна смес, а на всичко отгоре и да работи, но...щом не съм била на място за да видя за какво става въпрос...ясно е какво следва

Comment

звъни на киро алфата, и направо се разбери с него да идеш да ти види колата, и трябва да се оправи работата...

Comment

Ха скоро имахме същия проблем с коегата Dzofa! /колата му е 145 1.3 boxer/
                      Окара се че :
                      1.сместа му е богата
                      2. кара колата само студена /2км. сутрин и 2 км. вечер, и то с прецакан термостат/
                      3. сложил си е супер рядко масло

Решението:
                      1. Със сместа нищо не сме правили /ма тука май работата е за ламбда - дано не ставам кат Valjo с дебитомерите, пък аз с ламбдите /
                      2. Нов термостат
                      3. Масълце 15W40 - минерално

Последните наблюдения сочат че новото на маслото не се качва!
                      Я той да си каже!

А бе и според мен си трябва повечко каране на дълго
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                        звъни на киро алфата, и направо се разбери с него да идеш да ти види колата, и трябва да се оправи работата...
                        Ама ти си много упорит Имаш ли идея че киро алфата се занимава само с ремонт на двигатели и нищо не разбира от диагностика
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Влади е прав от каране на къси разстояния и при това на студен двигател. При мен и още един колега се получи същото, смесване на маслото с бензин и то в големите студове. Бях сложил селения 20к, но сега съм с пензола минерално и нямам проблеми. Термостата ми е от така наречените летни, не го смених и се набутах с масло и филтър. Ходих в един сервиз в Плевн и там ми казаха, че е от студа и карането на студен двигател. Да си провери термостата, да си смени маслото и да кара колежката да не се плаши много двигатели го правят това при рязка промяна на температурите. След три месеца с Влади ша ви пишем от Косово.
                          Alfa romeo 145 1.3 boxer -продадох я
                          Alfa romeo 147 все още я търся
                          Peugeot 307 1.6 16v 110 коня 2001

Comment

Working...
                          X